Kobešćak zadovoljan ždrijebom

0

Trener europskog vaterpolskog prvaka Juga CO Vjekoslav Kobešćak komentirao je za Radio Dalmaciju ždrijeb skupina Lige prvaka obavljen u utorak navečer u Dubrovniku.

Jug CO će igrati u skupini B uz talijanski Pro Recco, španjolsku Barcelonetu i srpski Partizan, te dva kluba koji nastup izbore kroz kvalifikacije. U skupini A bit će lanjski finalist, grčki Olympiakos našeg Josipa Pavića, mađarski Szolnoki koji će biti domaćin završnog turnira, njemački Spandau, francuski prvak Nica i također dva kvalifikanta.

U principu smo zadovoljni skupinom. Najvažnije je bilo izbjeći Szolnoki koji kao domaćin ima zajamčeno mjesto na završnom turniru. Pro Recco je, naravno, vrhunska momčad, ali morali smo dobiti nekoga iz prve jakosne skupine. Pravu snagu ćemo znati kad se priključe dvije momčadi iz kvalifikacija, a to mogu biti vrlo opasne momčadi. Grupa je jaka i teška, ali naš cilj je doći do Final Sixa i tako ćemo se postaviti, izjavio je Kobešćak.

Čeka nas velik posao jer branimo četiri trofeja. Nadam se da ćemo imati istu želju, istu glad i zajedništvo koje smo imali jer je to jedina garancija da ćemo opet biti sposobni boriti se za trofeje. Očekivanja su ove godine puno veća od svih, pa i od nas, što će biti vrlo zahtjevno jer smo prošle sezone osvojili sve što smo igrali. Momčad ćemo u punom sastavu okupiti tek 19. rujna, imamo tu privilegiju kasnije početi pripreme da se igrači odmore i očiste glavu. U listopadu počinje regionalna liga, koncem studenoga Liga prvaka i do tada bi sve trebalo sjesti na svoje mjesto. U prosincu imamo i europski Superkup pa smo ove sezone u utrci za pet trofeja, dodao je Kobešćak.

Momčad ostaje na okupu, osim Marka Bautovića kojem je istekao ugovor. Svi ostali su produžili ugovore, što je velika stvar za nas. Uključit ćemo, kao i svake godine, i neke mlađe igrače. Imamo petoricu srebrnih olimpijaca, dva brazilska reprezentativca koji su također u Rio de Janeiru ostvarili povijesni uspjeh. To je fantastična okosnica momčadi, ali uvijek volim apostrofirati mlađe snage jer nam treba energija koju oni donose. Nadam se da će barem jedan do dva mlađa igrača ili igrača koji su prošle sezone bili u drugom planu iskočiti u prvi plan, zaključio je Kobešćak.

Ligu prvaka kroz kvalifikacije će pokušati izboriti još dva hrvatska predstavnika, Primorje EB i Mornar BS.