Kod dvije osobe pronađena droga i bombe

0
Foto: pixabay

Splitska policija kod dvojice muškaraca pronašla je drogu i eksplozivna sredstva.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom. U četvrtak, 16. siječnja, temeljem naloga su obavili pretragu njegovog osobnog vozila i stana Splitu, a kojom prilikom su u stanu pronašli ručnu bombu, dok su u vozilu pronašli manju količinu marihuane (2 grama). Također, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je prošlog tjedna prodao 1.3 grama marihuane 50-godišnjaku, kojeg su policijski službenici nakon toga zatekli na ulici s navedenom količinom droge.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 23-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

U Službi kriminaliteta droga provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom, nakon što su policijski službenici pretragom kuće u Podstrani, koju su obavili 17. siječnja, pronašli su 2.2 grama marihuane i tri ručne bombe.
Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.