Kolona sjećanja u Vukovaru najveća do sada

0
Foto: Foto: Borna Jaksic/Pixsell

Vukovarom je prošla dosad najmasovnija Kolona sjećanja, a procjenjuje da je sudjelovalo 150 tisuća u sjećanje na vukovarsku tragediju.

“Hvala na svakom koraku, upaljenoj svijeći i upućenoj molitvi za žrtve Vukovara. Hvala vam na dostojanstvenoj, ponosnoj, veličanstvenoj i najmasovnijoj Koloni sjećanja”, poručili su iz Grada.

Vukovarom je od Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, prema procjenama, hodalo 150 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta, predvođeni hrvatskim braniteljima Vukovara s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja na čelu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar.

Molitvu za žrtve Domovinskog rata Grada Vukovara predvodio je Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, dok je svetu misu za sve žrtve iz Domovinskog rata predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nadbiskup Giorgio Lingua.

“Ovi nas bijeli križevi pozivaju da gledamo dalje od ovozemaljskog života. I da se prisjetimo konačnog značenja prekinutih snova. Govore nam da smrt nije kraj svega, nego početak nekog novog života. Zahvaljujući žrtvi onoga koji nam je smrću na križu darovao istinski život”, poručio je među ostalim Lingua u svojoj propovijedi.