Koncert povodom Dana neovisnosti u Splitu

0
Foto: pixabay.com

Svečani koncert povodom Dana neovisnosti održati će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, 7. listopada 2019. s početkom u 20 sati.

U  Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u srijedu, 2. listopada 2019. godine održana je tiskovna konferencija povodom predstojećeg koncerta “Domovini s ljubavlju” koji se organizira povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Svečani koncert povodom Dana neovisnosti održati će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, 7. listopada 2019. godine s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupit Orkestar Hrvatske ratne mornarice, Klapa HRM-a „Sv. Juraj“, pjevači Goran Karan, Đani Stipaničev, Helena Gudelj i Ankica Grossi. Orkestrom ravna maestro Tonći Ćićerić.

Organizatori svečanog koncerta su Grad Split, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska, a ispred organizatora svečanog koncerta na konferenciji su sudjelovali  zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Orkestra Hrvatske ratne mornarice bojnik Milan Milas, gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara i intendant HNK-a Split Srećko Šestan.

Svečani koncert “Domovini s ljubavlju” ujedno je i humanitarni koncert čiji prihod će biti namijenjen za Zakladu vojne solidarnosti. Umjesto ulaznica posjetitelji će moći putem uplatnice uplatiti dragovoljni prilog na račun Zaklade vojne solidarnosti (IBAN: HR0223900011101060512).