Koncert prije koncerta: Nina Badrić na Dalmaciji!

0
Foto: Marko Šiklić

8. ožujka, na Dan žena, Nina Badrić održat će prvi svoj veliki solistički koncert u Splitu. Velika je to stvar, i zato je Nina danas svratila i kod nas na radio. Malo proćakulat, malo zapivat, prava dalmatinska priča.

Jako sam uzbuđena, jako sam sretna i nećeš vjerovat, ovo je moj prvi solistički koncert u Splitu ikada, od početka moje karijere (…) I ne da se radujem, unaprijed već imam onu pozitivnu tremu, uzbuđenje i zaista, to je moja dugogodišnja želja – započela je Nina.

Ostala je svoja čak i po pitanju što nam je pripremila za predstojeći koncert:

Kolut naprijed, kolut natrag, gutanje vatre, špagu, svašta vježbam. Ono, da vide ženu od gume.

Al ipak je otkrila, da će repertoar biti pun svega.

Ljudi koji dođu na moje koncerte onda se dosta iznenade zato što to nisu statični koncerti, nisu samo koncerti za slušanje. I kad smo radili koncerte u Lisinskom gdje se obično sjedi, već nakon druge pjesme je cijela dvorana bila na nogama i onda su oni koji su prvi put došli rekli „pa šta je ovo?”. Svi misle da dođeš na koncert i lijepo sjedneš, fino uživaš k’o gospođa kad ono, svi čagaju. (…) Dođi u tuti.

Saznali smo i da je trema tu prisutna.

Prvenstveno što je to Split. Ja toliko volim Split od prvog dana svoje karijere, od prvog trena kad san došla ovdje, meni se odmah dogodila neka obostrana ljubav. Ja sam ovdje uvijek rado viđen gost i prekrasno mi je, obožavam ovaj mentalitet i zato je meni posebna želja bila ovaj koncert upravo u Splitu u splitskoj areni. Pa Hajduk i ja ćemo živit vječno, našalila se.

Naravno, gostovanje nije moglo proći bez spomena našeg Olivera:

To je ono, Dalmacija, more, Oliver. Jednostavno nije prirodno doć ovdje i da ti prva asocijacija ne bude Oliver. Ja još nisam sebi složila da njega nema jer je jednostavno on bio najomiljeniji kolega. Njega smo volili svi , njega smo poštivali svi, njega smo slušali svi. Svi imamo svoju priču vezanu uz Olivera, sve njegove pjesme su naše pjesme, dio naših života..(..) a prije svega je bio tako jednostavan tip i genijalan čova da je to bilo za ne vjerovat – naprosto uzor. Jedan veliki uzor. Pa najljepše savjete sigurno mi je on dao. On je jednom davno meni rek’o „mala pivaj kako pričaš”. Nemoj ništa prepjevavat, nemoj ništa napjevavat, točno kako ti prirodno dolazi govor, tako govori i svoju pjesmu. I u pravu je. Glazba je, ništa drugo nego jedna velika emocija… Ako se ne desi nijedna emocija dok netko sluša nekoga, onda to i nije glazba.

Podsjećamo koncert je u Spaladium areni za Dan žena, ulaznice možete kupiti OVDJE.