Koncertom u HNK klapa Šufit slavi 25 godina djelovanja

0
Foto: PR

Klapa Šufit je ove godine u listopadu proslavila 25 godina djelovanja, a 13. prosinca u splitskom HNK-u priređuju slavljenički koncert.

Klapa je nastala 1992. u šufitu škole, pjevajući pjesme iz šufita njihovih djedova, kroz godine klapa se polako klapa penjala na sam vrh, na šufit dalmatinske klapske pjesme.

Pod stručnim vodstvom i nastupima na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, Šuft se svrstao u sam vrh klapskog pjevanja. Tri godine zaredom od 2006. do 2008. su bili apsolutni pobjednici tog prestižnog klapskog festivala osvojivši članove stručnog žirija i publike. Nagradu za doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju dobili su 2009. te izdali CD ” Ponoć je, mila moja majko”.

Iste godine su nastupili i na prestižnom EBU međunarodnom festivalu u Kolnu gdje su oduševili sve prisutne. Kad se osvrnemo zvuči mnogo, a prođe u tren. Red je da se i ta obljetnica proslavi kako dolikuje. 13. prosinca 2017. organiziramo slavljenički koncert u HNK-u u Splitu. Koncert je i humanitarnog karaktera tako da će prihod od ulaznica biti doniran Županijskoj udruzi slijepih i slabovidnih osoba Split s kojom i inače surađujemo te se često pridružimo pjesmom njihovim manifestacijama, rekao je Zdeslav Mišurac iz klape.

Na Splitskom festivalu 2012. su se proslavili pjesmom ‘Ne diraj moju ljubav’ koja je bila svojevrsna prekretnica u toj klapi nakon koje su počeli nizati same hitove kojima su ušli u srca brojih slušatelja.

Surganizator koncerta je Lions klub ˝Dioklecijan˝ iz Splita te ZAMP kao partner. Na koncertu će se Šufitu kao gosti pridružiti i dva gosta, klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca i Hari Rončević.

Ulaznice su dostupne u HNK Split i online.