Konvoj tegljača i kamiona propušten prema Rijeci i Delnicama

0
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Od 15:30 sati zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca, javio je HAK.
Nakon što je 250 tegljača bilo blokirano tri dana na državnoj cesti između Rijeke i Delnica,  oko 15 sati organiziran je konvoj tegljača i teretnih vozila u trajanju od 45 minuta,   na državnoj cesti DC3 iz smjera Rijeke prema Delnicama, po prolasku istog  propušten je konvoj i u suprotnom smjeru također u trajanju od 45 minuta.

Vozači trebaju poštivati upute djelatnika MUP-a na ulaznim punktovima odnosno na Kikovici i u Delnicama. Tegljačima i teretnim vozilima sa priključnim vozilima koji nemaju adekvatnu zimsku opremu neće biti dopušten ulaz u dionicu.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. (Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice.)

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27) ili državnom cestom DC1 Karlovac-Gračac-Knin.

Za sav promet zatvorene su:

  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
  • autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana).

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica;
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga,
  • DC25 Gospić-Karlobag,
  • Paški most,
  • ŽC5030 Platak-Kamenjak.
 

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U Gorskom kotaru mjestimice pada i ledena kiša.

Zbog nanosa snijega na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvorena je traka za spora vozila od čvora Bosiljevo 2 do tunela Rožman Brdo u smjeru Rijeke te od tunela Veliki Gložac do čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba.

 HAK upozorava vozače  da na put ne kreću bez zimske opreme.