Korona zatvorila HNK-a Split

0

Zbog koronavirusa koji ušao u orkestar splitskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) do daljnjega se prekida cjelokupni program te kazališne kuće, doznaje se od intendanta Srećka Šestana.

Hrvatsko narodno kazalište Split odlučilo je, radi zaštite zdravlja publike i ostalih članova kazališta, odgoditi sve predstave do daljnjeg zbog pojave koronavirusa u Orkestru Hrvatskog narodnog kazališta Split, navodi se na službenoj stranici kazališta.

Zbog toga, nažalost, nećemo biti u mogućnosti izvesti Requiem s kojim smo, već tradicionalno, obilježavali Dušni dan. Zbog potrebe dezinfekcije velike scene odgođena je i predstava Correr o fado s kojom smo večeras, 29. listopada trebali proslaviti Svjetski dan baleta.

Uprava Hrvatskog narodnog kazališta Split smatra kako je najodgovornije prema publici, ali i našim umjetnicima, odgoditi i ostale najavljenje predstave za naredne dane. Ovisno o daljnjem razvoju situacije te o epidemiološkoj slici, Uprava će odlučiti o novim terminima odgođenih programa o kojima ćemo javnost pravovremeno informirati.

Dramski i baletni kazališni ansambli koji nisu obuhvaćeni ovom odlukom, nastavit će s radom i pripremama novih kazališnih programa koji su u tijeku.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje ( tel. 021 347 377, 021 306 915; prodaja@hnk-split.hr) te blagajnu HNK Split (tel. 021 306 908; blagajna@hnk-split.hr).