Koronavirus se širi: U Italiji i Velikoj Britaniji dva nova slučaja zaraze

0
Foto: pixabay

U Italiji i Velikoj Britaniji  potvrđena su dva nova sluča zaraze koronavirusom, a u obje zemlje radi se o trećem otkrivenom slučaju koronavirusa.

Jedan talijanski državljanin pozitivan je na testiranju na koronavirus. Prije njega pozitvnivno je bilo dvoje kineskih turista.

Radi se o jednom od 56 ljudi koji su prošloga tjedna vraćeni u Italiju iz kineskog grada Wuhana, epicentra širenja koronavirusa. Talijani evakuirani iz Kine zadržani su u karanteni 14 dana u vojnoj bazi južno od Rima. Ministarstvo je priopćilo kako je zaraženi čovjek prebačen u rimski institut Spallanzani, centar specijaliziran za zarazne bolesti i viruse.

U Britaniji se zaražena osoba zarazila virusom izvan Kine. Glavni stručnjak za koronavirus u Engleskoj Chris Whitty izjavio je da je zaraženi pokupio virus u Aziji, ali ne u Kini, pa bi bilo pametno proširiti zemljopisno područje s kojeg britanski liječnici trebaju testirati ljude, ako im se pojave prvi simptomi.

Treći pacijent s koronavirusom u Britaniji prebačen je u specijalistički zdravstveni centar. Prve dvije osobe u Britaniji kojima je dijagnosticiran virus liječe se u bolnici u Newcastleu, na sjeveroistoku Engleske.

Dosad je izvan Kine zabilježeno 225 slučajeva zaraze koronavirusom u 24 zemalj izvan Kine uz dvasmrtna slučaja, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije.