Koronavirus ušao i u vaterpolsku reprezentaciju, Tucak tvrdi da nisu bili na rođendanu pozitivnog odvjetnika

0

Pozitivan na koronavirsu je reprezentativac Ante Vukičević, dio nalaza Barakuda došao je negativan dok se nalazi testova preostalih igrača i članova stručnog stožera očekuju unutar 24 sata. Reprezentacija je u samoizolaciji.

Izbornik Ivica Tucak osvrnuo se na medijske napise da su neki članovi reprezentacije billi na spornom rođendanu dok su bili na pripremamam na Korčulu gdje je slavljenik pozitivan.

HVR kaže kako su se u jednom dijelu medija  pojavile netočne informacije, te je zbog potpunog i točnog izvješćivanja javnosti izbornik Barakuda Ivica Tucak naveo:

‘Ljubazno molim da se ne šire dezinformacije. Istina je da unutar Hrvatske vaterpolske reprezentacije imamo igrača pozitivnog na Korona virus, koji se nažalost u cijelom svijetu uvukao u sav sportski i ostatak regularnog života. No igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili a niti su mogli biti ni na kakvoj rođendanskoj proslavi za koju se navodi da se na njoj proširio virus. Naime ona se održala 6. kolovoza, a reprezentacija se na Koručuli tek okupila tri dana kasnije, odnosno 9. kolovoza uvečer. U sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali smo revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama gdje smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su ranije bile u kontaktu s nama sada pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli.
Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije’ – rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak.

Odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna donijet će se tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja svih igrača i članova stručnog stožera i nakon komunikacije s ostala dva saveza sudionika turnira.