Koronavirusom zaražena i djelatnica NZJZ SDŽ

0
Foto: pixabay.com

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije dr. Željka Karin potvrdila nam je da je jedna njihova djelatnica pozitivna na koronavirus.

Čim je djelatnica rekla da ima temperaturu odmah su poduzete sve mjere, odmah smo je uputili kući, išla je u samoizolaciju, kao i cijela njena obitelj, a kad je potvrđen nalaz na COVID-19 sve kolege koje su s njom bile u kontaktu su također išle u samoizolaciju. mi smo inače organizirali rad službe da se radi po tjednima, tako da je sada došla raditi druga ekipa koja je bila kući u pričuvi. Uglavnom, sustav funkcionira, mi smo pokriveni, ima nas dovoljno, nadam se da nam neće ući u sustav, ali kao što vidite korona ne bira i nikad ne znate kada možete dobiti virus, kazala je za Radio Dalmaciju Karin.

Slobodna Dalmacija objavila je da je na koronavirus pozitivna bivša dugogodišnja ravnateljica Nastavnog zavoda, epidemiologinja dr. Jasna Ninčević. Ona je izjavila da je pozitivna i na gripu i na koronavirus, te da se cijepila protiv gripe. Pozvala je ljude da slušaju naputke i da stoje u svojim kućama.