Košarka: Split dočekuje Kaštela

0

Susjedski derbiji uvijek su privlačili posebnu pozornost. Na Gripama se u 18.30 sati igra dvoboj 7. kola Hrvatske lige između košarkaša Splita i Ribola Kaštela.

Nakon tri pobjede na startu nove sezone, splićani su neočekivano upisali tri poraza. Ivica Burić je prije desetak dana smijenjen a na njegovo mjesto stigao je Ivica Skelin koji je zadnjih devet sezona radio u Belgiji i Nizozemskoj. Povratnički debi na klupi žutih za Skelina nije bio uspješan (tijesan poraz na Baldekinu od GKK Šibenik) ali sada nakon upoznavanja s kvalitetom momčadi treba očekivati jednog puno boljeg i agresivnijeg Splita.

Kaštelani su idealna prilika za povratak na pobjedničke staze jer momčad šibenčanina Stipe Bralića nije u formi, igrače stalno odlaze i dolaze a to je za trenera najgore. Porazi se nižu, nije lako kaštelanima i s tek jednom pobjedom su na začelju ljestvice. Srećom tek je početak sezone i ima vremena za poboljšanje situacije pogotovo u susretima protiv momčadi koju su podjednake kvalitete s kaštelanima. Split je večeras veliki favorit na Gripama i objektivno sve osim uvjerljive pobjede domaćih bilo bi iznenađenje.

Na Baldekinu u 19 sati Jolly dočekuje Alkara koji je sjajno posložio trener Mladen Vušković. Sinjanima su mnogi predviđali tešku borbu za ostanak u ligi a oni su na omjeru 4-1. Zanimljivo na klupi Jollya je Damir Milačić koji je zadnje tri sezone izuzetno uspješno vodio sinjane. Šibenik Jeronima Šarina sutra (nedjelja ) je gost Zagreba. Iznimno teško gostovanje protiv apsolutnog favorita ove lige Zagreba.

Raspored 7. kola Hrvatske lige.

Subota:

18.30 Split – Ribola Kaštela
19.00 Jolly JBS – Alkar i Zabok- VROS Osijek
19.30 Škrljevo – Kvarner

Nedjelja:

12.00 Zagreb – GKK Šibenik