Košarkaši Splita u 19 sati dočekuju crnogorski Lovćen

0

Košarkaši Splita na Gripama u 19 sati igraju utakmicu 3. kola Druge ABA lige s crnogorskim Lovćenom 1947. Žuti su na otvaranju sezone dobili sve tri domaće utakmice.

Nakon Gorice u prvenstvu Hrvatske, Dynamic VIP PAY-a u Drugoj ABA ligi i Adria Oil Škrljeva u prvenstvu Hrvatske, na redu je momčad s Cetinja.

Tražimo pobjedu, kao i u više-manje svakoj utakmici, tim više što se igra na našem parketu. Lovćen je kvalitetna ekipa, snažni su pod košem. Prošle sezone su slavili na Gripama, a i mi smo njih pobijedili u gostima. Bio je to, doduše, period sezone kad pobjeda nije puno značila ni nama ni njima u smislu konačnog plasmana. Što se nas tiče najvažnije je da smo svi zdravi. Samo je Bruno Rebić bolestan. Bit će teška utakmica, u to ne dvojim, ali kompletni smo i idemo na pobjedu, rekao je trener Splita Ante Grgurević.

U najavi sezone sam kazao da će nam trebati jedan period za uigravanje, ali i za odmjeravanje snaga s drigum ekipama. Cilj je da se tijekom sezone poboljšavamo iz utakmicu u utakmicu. Nadamo se dolasku velikog broja naših navijača. Trudimo se i činimo sve da ih privučemo, zato i igramo dva natjecanja. Nudimo im veliki broj kvalitetnih utakmica i vjerujemo da će ljubitelji košarke to prepoznati, dodao je Grgurević.

Svjesni smo snage i kvalitete Lovćena, koji je iskusna ekipa. Ali mi igramo na svom parketu i protiv bilo koje ekipe idemo na pobjedu, tako će biti i protiv Lovćena. Želimo da Gripe i dalje budu neosvojiva tvrđava, poručio je Ivan Perasović. Sa 17 godina najmlađi igrač u momčadi, Perasović iz utakmice u utakmicu ostavlja sve bolji dojam i postao je bitna karika u rotaciji.