Košarkaši Splita uzvratili Zadranima pobjedom, prvi i jedini put igrali u bijelim dresovima

0

Košarkaši Splita su u uzvratnoj prijateljskoj utakmici, odigranoj na Gripama, nakon produžetka svladali Zadar sa 81:73 (8:13, 21:16, 16:22, 22:16, 14:6) i uzvratili za poraz na Višnjiku.

Nakon regularnih 40 minuta bilo je 67:67, s tim da je Bajo (12 poena, tri briljantna zakucavanja) propustio zicer u posljednjoj sekundi. U produžetku su dominirali Čampara (14 poena) s dvije trice i Vranković (13 poena) i odveli Splićane do vrijedne pobjede. Bila je to čvrsta, rekli bismo, prava prvenstvena utakmica. Kod Zadra prvi strijelac bio je Domagoj Vuković s 14 poena.

Bilo je čvrsto s obje strane, zanimljivo, na mali broj poena. Izuzetno sam zadovoljan s Čamparom, Rebićem, utakmicu su iznijeli Bajo i Vranković, pa Perasović, koji može još i bolje. Oni su iznijeli utakmicu, rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

I Zadrov trener Veljko Mršić iskazao je zadovoljstvo čvrstinom utakmice. Dobra utakmica, izgledala je baš kao za bodove i poslužila je svrsi. Vidio sam puno dobrih stvari, to će mi koristiti uoči početka sezone. Nismo znali prelomiti utakmicu, bili smo u vodstvu nekih 35 minuta, ali Split je bio stalno iza nas i pogodio neke šuteve. Sada nam počinje sezona, više nema eksperimentiranja, vidjeli smo tko što može, kazao je Mršić.

Zanimljivost je da je Split igrao u bijelim dresovima izrađenim za 75. rođendan. To je jedina utakmica u kojoj će ti dresovi biti korišteni, u ponedjeljak će preko Facebooka KK Split, točno u podne, započeti dvosatnu aukciju za te dresove. Inače, ove dvije utakmice odigrane su povodom 75. rođendana oba kluba, a imale su i humanitarni karakter s obzirom na to da su Zadar i Split zajednički otvorili račun u OTP banci na koji su uplaćivane donacije kao svojevrsna ulaznica, a sredstva će biti proslijeđena epidemiološkim službama Splita i Zadra.

Split – Zadar 81:73 (8:13, 21:16, 16:22, 22:16, 14:6) SPLIT – Dvorana Gripe. Bez gledatelja. Suci Radojković, Roglić i R. Hordov.

Split: Đoković 4, Gizdavčić, Perković 11, Marčinković 14, Čampara 14, Bajo 12, Šarić, Vranković 13, Kedžo 6, Perkušić, Perasović 2, Rebić 5. Trener Ivica Skelin

Zadar: Vuković 14, Worku 10, Brala 8, Bursać 6, Mavra 13, J. Planinić 6, D. Planinić 4, Boykins 6, Vujičić, Palokaj, Junaković, Galloway 4, Gilbert 2. Trener Veljko Mršić