Kovačić: Petrina je htio da poduprem SDP

0
Foto: www.prigorski.hr

Gradonačelnik Omiša i član Mosta nezavisnih lista Ivan Kovačić izjavio je kako ga je Stipe Petrina nagovarao da podupre SDP, te da Petrina u svojim izjavama za javnost ne govori istinu.

Mogu reći, a to ću potvrditi ako treba i na poligrafu, mislim da on ima nekakve prikrivene motive jer Stipe Petrina je i mene lobirao da dam glas, unutar Nacionalnog vijeća Mosta i saborskih zastupnika, SDP-u, a da će se on na osnovu svojih pregovaračkih sposobnosti potruditi da dobijemo novac za naše lokalne sredine. Ali, Most ne funkcionira na takav način.- rekao je Kovačić novinarima u Omišu.

Osamdeset posto Mosta još uvijek je na okupu, Most funkcionira. Ukoliko se bude netko prodavao – a vidite da se sada pojedini osipaju, ovih 15 je za sada složno i mislim da će i ostati složni. rekao je Kovačić .

Kovačić je i ustvrdio kako Petrina zadnjih desetak dana konstantno izlazi u javnost obrušavajući se na Most, ali njegove izjave ne odgovaraju istini.

Mogu reći da gospodin Petrina laže.- rekao je , te kao primjer naveo izjavu Stipe Petrine da je on, Petrina, prvi prozvao predsjednika Mosta Božu Petrova zbog njegovog kratkotrajnog susreta nasamo s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović.

Gospodin Petrov je najprije sam izjavom izvijestio o svojem susretu s predsjednicom i rekao kako mu je ona rekla da Most vodi računa ne samo o gospodarskoj situaciji nego i o vanjskopolitičkoj situaciji na Balkanu i u ovom dijelu Europe. – kazao je Kovačić.

Most nezavisnih lista ima 15 zastupnika, a u Saboru ih je još 136 i na njih nitko ne vrši pritisak, iako i oni mogu napraviti saborsku većinu, poručio je Kovačić koji tvrdi kako se na Most radi preveliki pritisak.

Kovačić je i odbacio je medijske napise da se Most priklanja “lijevo” ili “desno”, ustvrdivši kako Most i dalje ustrajava na reformskoj vladi.