Kratki spoj na paljenju prve adventske svijeće u Đardinu

0
Foto: RD

Tijekom paljenja prve adventske svijeće u Đardinu došlo je do kratkog spoja pa je svijeća ubrzo nakon paljenja pregorjela i zadimila.

Na svečanom otvorenju Adventa, bio je i splitski  gradonačelnik  Andro Krstulović Opara koji je poručio da će više nego dosad, ovogodišnji Advent biti u krugu obitelji i naših najmilijih:

Pozivam sugrađane i sugrađanke,drage Splićane i Splićanke da budu sa svojim obiteljima, da budu odgovorni kao i dosad, kako bismo vrijeme Božića, kada istječu ove nove mjere 21. prosinca, dočekamo u relaksiranijem, opuštenijem i boljem ozračju, bez ovih velikih brojki koje su uistinu zabrinjavajuće.

Čestitam svima koji su se i dosad držali mjera i spriječili da naš grad bude, kao što bi neki htjeli, među najvećim žarištima. Split to nije. Mi imamo ozbiljan broj, moramo brinuti o našim djelatnicima u bolnici, o medicinskim sestrama i liječnicima, moramo voditi računa i o njima, kako bi što manje posla imali u ovim trenucima- rekao je gradonačelnik Krstulović- Opara.

Na otvorenju Adventa bio je i ravnatelj splitske bolnice dr. Julije Meštrović koji je zahvalio gradonačelniku na donaciji vrijednog bolničkog uređaja za terapiju kisikom oboljelih od Covida -19.

Godine 2020., više nego ikada važna je iskonska povezanost među ljudima, što je i misao vodilja ovogodišnjeg Adventa u Splitu pod sloganom „Ljubav nas spaja”. Od 28. studenog do 6. siječnja Split će postati izvor nove nade oslanjajući se upravo na ljubav koja svaku osobu spaja s najmilijima, čak i kada im je, uslijed pandemije, oduzeta prisnost i mogućnost zagrljaja. Cijela manifestacija, stoga, održat će se u skladu s mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite.