Kreću radovi na uređenju Žnjana!

0

Kreću radovi na uređenju i rekonstrukciji splitskog Žnjana.

Presretan sam što vam mogu reći da počinju radovi na Žnjanu, najvećem projektu u Splitu u posljednjih 45 godina, kazao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak danas na Žnjanu, najavivši kako je sve spremno za početak radova na uređenju i rekonstrukciji plaže Žnjan.

Nakon uspješnog završetka procesa javne nabave za izvođača radova i nadzor, stekli su se svi preduvjeti za potpisivanje ugovora i početak radova, koji kreću vrlo skoro.

– Sama činjenica da nije bilo žalbi govori o tome koliko je cijeli proces obavljen kvalitetno te zahvaljujem i čestitam svima uključenima. Ovo je važno za sve nas jer uređenje Žnjana, prostora velikog poput šest splitskih riva ili 31 nogometnog igrališta, čekamo od 1998. godine. Za približno godinu dana ovdje će biti dječja igrališta, teniski, odbojkaški, nogometni i košarkaški tereni, teretana, amfiteatar za kulturna i glazbena događanja i mnogi drugi sadržaji koje će građani moći koristiti besplatno. Radimo podzemnu garažu, parkiralište, šetnicu i biciklističku stazu te 40 tisuća kvadrata zelenila. Ova plaža bit će ponos Splita i jedna od najljepših plaža na cijelom Mediteranu, istaknuo je gradonačelnik Puljak dodavši kako ovaj projekt označava 2. fazu njihova mandata, nakon što je prvu obilježilo uvođenje reda i sređivanje zatečenih problema.

– Sada je započela faza početka realizacije velikih projekata od kojih je najveći Žnjan, projekt koji će promijeniti vizuru Splita i vrijedan je 45 milijuna eura, zaključio je gradonačelnik Puljak potvrdivši još jednom kako je financiranje ovog kapitalnog gradskog projekta osigurano, dijelom iz proračuna, a dijelom iz europskog ITU mehanizma, za što su procesi u tijeku.