Krstulović Opara: Vrijeme je da JU PŠ Marjan profunkcionira

0
Foto: RD

U razgovoru za Radio Dalmaciju gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara osvrnuo se situaciju oko smjene ravnatelja Javne ustanove Park šuma Marjan Damira Grubšića.

Postupak smjene ravnatelja je pokrenuo predsjednik Upravnog vijeća Mirko Ruščić koji me je izvijestio da postoje brojni razlozi za taj postupak. Sjednica je nakon smrtnog slučaja odgođena, ona će biti uskoro i vjerujem da će usvojiti taj prijedlog jer je vrijeme da Javna ustanova profunkcionira u pravom smislu te riječi, pogotovo sada kada se nadzire kraj opasnosti od potkornjaka, kojega smo uspjeli zauzdati i djelomično zaustaviti, kazao nam je Krstulović Opara.

Akcija pošumljavanja s Hrvatskim šumama tijekom ove jeseni zahtjeva kvalitetnu suradnju svih sudionika pa tako i Javne ustanove. Vjerujem da će pod vodstvom prof. Ruščića, predsjednika Upravnog vijeća, biti donesene kvalitetne odluke. Ja podržavam gospodina Mirka Ruščića koji je pokrenuo inicijativu i proceduru razrješenja ravnatelja, kazao nam je gradonačelnik.

O sječi stabla na splitskim Benama, na Marjanu, gradonačelnik je kazao da je o tome saznao iz medija. Razgovarao sam s predsjednikom Upravnog vijeća, koji me je izvijestio da je primio informaciju o tome da su unutar Javne ustanove pokrenuli postupak odgovornosti pred inspekcijskim tijelom zbog neovlaštenog rušenja stabla. To je sve što sada znam. Vjerujem da će se ustanoviti što se zapravo dogodilo, kazao nam je gradonačelnik.

Krstulović Opara kaže kako je veliko postignuće što se u travnju uspjelo postići da Grad funkcionira, podignuta je Civilna zaštite, pratile su se sve mjere i zajedno s građanima smo uspjeli odoljeti najvećem udaru. Nismo obustavili investicije, niti radove koji su nužni za funkcioniranje Grada, poput izgradnje dječjeg vrtića Ružmarin na Trsteniku ili obnove škole na Brdima. Štoviše, ubrzali smo poslove na uređenju kolnika na nekoliko važnih prometnica u gradu. Isto tako nastavili smo s cijelim nizom drugih investicija i obnova koje su financirane iz Europskih fondova. Ukratko, možemo biti prilično zadovoljni jer smo bili prilično uspješni, ali naglašavam da smo mogli i možemo puno bolje, kazao je Krstulović Opara. Kaže da su uspjeli održavati video sjednice gradskog vijeća, a pohvalio se i donesenom odlukom o izjednačavanju cijena gradskih i privatnih i vjerskih dječjih vrtića.