Kup: Jadran, Mornar ili Primorje?

0
Foto: Radio Dalmacija

Kvalifikacijski turniri Hrvatskoga vaterpolo kupa igraju se u Zagrebu (Mladost, Jug, Medveščak, POŠK, Marsonia) i Splitu (Jadran, Mornar, Primorje, Solaris).

Po dvije najbolje momčadi plasirat će se na završni turnir u Slavonskom Brodu 17. i 18. prosinca.

U Zagrebu je prvo kolo već odigrano. Jug je bio bolji od Medveščaka s 20:6, a Mladost od Marsonie s 45:0. U petak poslijepodne igraju POŠK-Medveščak (19.45) i Mladost-Jug (21.15), u subotu ujutro Jug-POŠK (10.30) i Medveščak-Marsonia (12), u subotu poslijepodne Marsonia-Jug (17.30) i Mladost-POŠK (19), te u nedjelju ujutro Medveščak-Mladost (10.30) i POŠK-Marsonia (12 h).

Splitski turnir u 19 sati u petak otvaraju Jadran i Mornar. U 20.30 će igrati Solaris i Primorje. U subotu se sastaju Jadran-Solaris (19) i Mornar-Primorje (20.30), a u nedjelju Solaris-Mornar (10.30) i Primorje-Jadran (12 h).

Voljeli bismo proći u polufinale, ali najvažnije nam je da se Zdejo oporavi i što prije nam se priključi. Naša najjača momčad, Jug, apsolutni je favorit za osvajanje trofeja. S Jadranom očekujemo opet neizvjesnu borbu, ali nadamo se pobjedi koja bi nas primakla odlasku na Final Four u Slavonski Brod. Tri momčadi – Jadran, Primorje i mi – imaju podjednake izglede za to. Presudit će borbenost, pogotovo u obrambenom dijelu. Volio bih kad bi dva splitska kluba otišla u Slavonski Brod, izjavio je za Radio Dalmaciju pomoćni trener Mornara Ozren Mihaljević. Mihaljević će voditi momčad na ovom turniru jer je Zdeslav Vrdoljak još u bolnici nakon operativnog zahvata.

Uvjeren sam da možemo uzvratiti Mornaru za poraz u Triglav ligi. Iza nas je stresan i frustrirajući period, u šest smo utakmica nemilice prosipali bodove. To je jako loše uticalo na ekipu, na njihovu psihu. Pokušavamo se dići na sve moguće načine, ovo je nova prilika da se usmjerimo prema vrhu. Nadam se da ćemo prikazanom igrom zaslužiti pobjedu. Teško je reći koje će dvije od ove tri ekipe – Jadran, Mornar i Primorje – proći dalje, ali nadam se da ćemo biti jedna od njih. Vodit će se žestoka bitka. Primorje je pokazalo dva lica – i dobro i loše. Mornar također. Mi rezultatski ne, ali smo prikazanim igrama pokazali da se možemo sa svima ravnopravno nositi. Imamo se pravo nadati da ćemo biti jedna od te dvije ekipe koja će proći dalje, kazao nam je trener Jadrana Mile Smodlaka.