Kupnjom medicinskih aparata zaključena humanitarna akcija Hajduka

0
Foto: hajduk.hr

Kupnjom medicinskih aparata i opreme za potrebe KBC Split HNK Hajduk je zaključio humanitarnu akciju ”Dišimo kao jedno”. U akciji je u dva dijela ukupno prikupljeno 870.003,59 kuna. U prvom dijelu su sadašnji igrači i zaposlenici Kluba prikupili 162.500,00 kuna za kupnju dva uređaja za sterilizaciju, a u drugom je gotovo 500 pojedinaca i tvrtki, uključujući brojne članove hajdučke obitelji – bivše igrače i zaposlenike, članove Nadzornog odbora, navijače, sponzore, javne osobe i medijske djelatnike – prikupilo 707.503,59 kuna.

Cjelokupni iznos je iskorišten za kupnju medicinskih aparata i opreme sukladno potrebama splitskog KBC-a, prema ponudi koju je KBC Split i odabrao, a koja među ostalim uključuje 10 bolničkih električnih kreveta, elektrokirurški generator i pripadajuću monopolarnu pedalu, tri sustava za torakalnu drenažu s adapterom, ultrazvuk…

HNK Hajduk još jednom zahvaljuje svima koji su ovu akciju podržali, a vrijednim medicinskim djelatnicima splitskog KBC-a i svim ostalima diljem Hrvatske želimo da imaju najbolju moguću podršku u svom radu, a da pritom imaju što manje posla, priopćeno je s Poljuda.