Kvalifikacije za EURO 2020: Pobjeda nad Turskom za početak iz snova!

0

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostvarila je i drugu pobjedu na početku kvalifikacija za EURO 2020. godine koje će zajednički organizirati Danska i Norveška.. Nakon Islanda u Osijeku, Hrvatska je pobijedila i Tursku u Eskisehiru 30:21 i sada mirno čeka proljetne okršaje s Francuskom.

Vrlo mirno, koncentrirano započela je susret Hrvatska. Za nepunih sedam minuta igre već je imala prednost od tri pogotka (1:4). Kada je Turska serijom 3- 0, i stigla do izjednačenja u 12-oj minuti (4:4), Hrvatska je silovito odgovorila. Nizom od četiri pogotka za redom  opet je pobjegla u sigurnu zonu i lako kontrolirala susret. Od sredine prvoga dijela do predaha Hrvatska je zabila sedam, a primila samo jedan pogodak i potpuno zadovoljna, s dvostrukom prednošću otišla na odmor (8:16) .

To joj je dakako donijelo mogućnost da pametno i racionalno igra u nastavku. Naša prednost polako je rasla. Od plus deset u 32-oj minuti do 13 pogodaka razlike nakon deset minuta igre. Slijedilo je nakon toga jedno manje opuštanje. Turska je s dvije, za nju velike serije od 3-0, i 5-0 u jednom trenutku stigla na samo sedam pogodaka zaostatka. Ali se onda Hrvatska ponovno uozbiljila i lagano privela susret kraju. Konačnih 30:21, potvrđuje razliku u kvaliteti koju smo vidjeli, ali i da Hrvatska s pravom uz Francusku može računati na prolazak na EURO 2020. godine. S osam pogodaka Valentina Blažević bila je naša najefikasnija igračica. Po pet su dodale Paula Posavec i Dora Krsnik.

Nastavak kvalifikacija slijedi potkraj ožujka 2020. godine kada Hrvatska dočekuje Francusku, a nekoliko dana kasnije gostuje kod te reprezentacije.