Lačni Franz, Detour i Cubismo zaključuju lineup ‘dalmatinskog Woodstocka’

0
Foto: PR

Ostalo je nešto manje od dvadeset dana do početka najatraktivnijeg događaja ovog ljeta na jadranskom arhipelagu – ‘dalmatinskog Woodstocka’ poznatog pod imenom Lastovo – Otok Glazbe!

U samom vrhuncu ljetne sezone, tokom četiri vrela kolovoška dana, od 01. do 04. kolovoza popularna otočna uvala Mihajla pretvorit će se pravu oazu dobrog provoda i ugostiti neka od najvećih imena domaće i regionalne glazbe.

Prva večer festivala biti će održana u čast jazz legendi, pokojnom vibrafonistu i skladatelju te osnivaču festivala – Bošku Petroviću uz gostujuću večer Max Klub Jazz Festivala iz Velenja, najveće i najvažnije slovenske jazz manifestacije te Jure Pukl Group i Vid Jamnik Trija. Kao poseban mamac za ovu ljetnu avanturu već su najavljeni omiljeni TBF, Justin’s Johnson i Fighting Fish, a lineup festivala zaključiti će jedinstveni Lačni Franz, Detour i Cubismo!

Zoran Predin i njegov Lačni Franz na Lastovo donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno zaslužili svoj status – odličnu, živu bendovsku svirku i inteligentno duhovite tekstove osobne i društvene tematike.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa drum’n’bass, a u recentnije vrijeme i poneka country nota.

Cubismo, na tragu prvih koraka festivala Lastovo – Otok Glazbe, povodom svoje 20. godišnjice postojanja nastavlja istraživanje jazza s latinoameričkim tragovima donoseći nam na otok svoj uzavreli ritam.

Stoga rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme i provedite nezaboravan vikend u jedinstvenom otočnom ambijentu dočekujući rasplesanu zoru! Kako bi avantura bila potpuna, osigurano je slobodno kampiranje pod zvijezdama u razdoblju od 30. srpnja do 6. kolovoza.