Let 3 i Vojko V zaradili po pet nominacija za Porin

0

Let 3 i Vojko V zajedno sa suradnicima zaradili po pet nominacija za ovogodišnji Porin!

Bend Let 3 s pjesmom „Mama ŠČ!“ koju potpisuju Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja nominiran je u kategoriji Pjesma godine, a za aranžman iste nominirani su autori Damir Martinović Mrle i Olja Dešić. Također je i video spot za pjesmu kojeg potpisuje Radislav Jovanov Gonzo nominiran u kategoriji Najboljeg video broja. Njihov album „ŠČ! (Extended)“ kojeg je producirao Matej Zec nominiran je u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe, a album remikseva „Mama ŠČ! (Remixes)“ nominiran je u kategoriji Najboljeg albuma elektroničke glazbe koju potpisuje grupa producenata.

Album „Dvojko“ Vojka V nominiran je u kategoriji Albuma godine te u kategoriji Najboljeg albuma Hip Hop glazbe. Producenti albuma su Andrija Vujević, Vedran Zenzerović i Mihovil Šoštarić. Likovno oblikovanje istog koje potpisuje Vinko Pelicarić nominirano je u kategoriji Najbolje likovno oblikovanje albuma. Pjesma „Mamacita“ autora Andrije Vujevića i Mihovila Šoštarića nominirana je u kategoriji Pjesme godine, a video spot za istu koju potpisuje redatelj Rino Barbir u kategoriji Najbolji video broj.

Po tri nominacije, zajedno sa svojim suradnicima, osvojili su Tamara Obrovac Quartet, Goran Bare & Majke, Jelusick, Mario Bočić i Jazz Orkestar HRT-a, Matija Dedić i posthumno, Massimo.

U kategoriji Album godine nominirani su:

Vojko V s albumom „Dvojko“, Jelusick s albumom „Follow The Blind Man“, Goran Bare & Majke s albumom „Live at Dom sportova, 12.11.2022.“, Massimo s albumom „Massimo Arena Zagreb“ i Mia Dimšić s albumom „Monologue“.

U kategoriji Pjesma godine nominirani su:

Psihomodo Pop s pjesmom „Dižeš me“ koju potpisuje Davor Gobac, Let 3 s pjesmom „Mama ŠČ!“ koju potpisuju Damir Martinović i Zoran Prodanović, Vojko V s pjesmom „Mamacita“ čiji su autori Andrija Vujević i Mihovil Šoštarić, zatim Parni Valjak s pjesmom „Moja glava, moja pravila“ koju potpisuje Husein Hasanefendić Hus te Prljavo Kazalište s pjesmom „Stare navike“ autora Jasenka Houre i Ines Prajo.

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su IDEM, Lu Dedić i Pava.

Nominaciju za Najbolju žensku vokalnu izvedbu osvojile su: Natali Dizdar za skladbu „Krug“, Vanna za skladbu „Navika“ i Zorica Kondža za skladbu „Nemirno srce“.

Nominaciju za Najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojili su: Boris Štok za skladbu „Grijeh“, Filip Rudan za skladbu „The Outside“ i Marko Tolja za skladbu „Nismo znali bolje“.

U kategoriji Najbolja vokalna suradnja nominirani su: Miach i Grše za skladbu „Led“, Neno Belan i Mia Dimšić za skladbu „Ajmo u đir“ i Petar Grašo i Nina Badrić za skladbu „Nemoj“.

Ostale nominacije možete pogledati na https://www.porin.org/

Dodjela Porina je 23. ožujka.