Liga prvaka: pobjeda Juga, remi Primorja

0
Foto: Hina

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobijedili su Partizan 12-4 u susretu petog kola B skupine Lige prvaka, dok su Primorje Erste banka i Barceloneta u dvoboju A skupine odigrali 9-9.

Jug CO je u susretu B skupine na bazenu u Gružu uvjerljivo porazio Partizana 12-4 (3-1, 3-0, 4-3, 2-0) proslavivši pobjedom blagdan svetog Vlaha, dubrovačkog zaštitnika. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Jug CO je razriješio u prve dvije četvrtine nakon kojih je vodio 6-1. U nastavku susreta dubrovački sastav je zabio još šest golova, te primio tri za konačnih 12-4.
Domaćine su do četvrte pobjede u skupini predvodili Pavo Marković sa četiri, te Paulo Obradović s tri gola, dok je Marko Bijač imao deset obrana. Kod gostiju najefikasniji je bio Lucas Gielen s dva gola.
U derbiju A skupine Primorje EB i Barceloneta su na plivalištu Kantrida odigrali 9-9 (5-3, 1-1, 1-2, 2-3). Domaćin je bio bolji veći dio utakmice, no nažalost nije izdržao. Riječani su vodili 4-1, imali su i 6-3 i 9-7, ali su Španjolci uspjeli izjednačiti. Kod Primorja najefikasniji su bili Ivan Buljubašić, Miho Bošković i Gonzalo Oscar Echenique sa po dva gola, dok su Barcelonetu predvodili Strahinja Rašović i Albert Espnol Lifante sa po dva gola. (Hina)