Linđo na terasi Revelina

0

Tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo na terasi Revelina u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara počinju, 20. srpnja u 21:30. Dodatni nastupi održat će se 28. srpnja, 7. kolovoza te 12. kolovoza.

Ove godine obilježava se pedeset godina nastupa Folklornog ansambla Linđo na Igrama, što je i proslavljeno svečanim koncertom održanim 12. srpnja ispred crkve sv. Vlaha, no Linđo će i na svojim tradicionalnim nastupima na taraci Revelina predstaviti bogatstvo i ljepotu hrvatskih narodnih pjesama i plesova, zanimljive kako stranoj tako i domaćoj publici. Program uključuje neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo po kojoj je ansambl i dobio ime, zatim plesove iz Zaprešića, Međimurja, Baranje, Vrlike, Slavonije te tradiciju bunjevačkih Hrvata i Šokaca, uz lokalne pjesme i napjeve.

Folklorni ansambl Linđo stalno okuplja 200 do 300 djevojaka i mladića u dobi od 12-30 godina. Plešući, pjevajući i svirajući u izvornim kostimima, narodnim nošnjama goleme vrijednosti, linđovci dinamičnim i živim izvedbama, šarolikošću repertoara, atraktivnim i dobro pripremljenim izvedbama svjedoče o bogatstvu kulture svoje domovine. Na gostovanjima u dvadesetak europskih i izvaneuropskih zemalja, na hrvatskome i na svjetskome zemljovidu publika prepoznaje identitet FA Linđo: spoj vedrine, veselja, mladosti i ljubavi s jedne te koreografski, glazbeno i izvođački preciznih i energičnih nastupa s druge strane.

Na 67. Igrama linđovci će nastupiti i 28. srpnja, 7. te 12. kolovoza na taraci tvrđave Revelin. Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.