Ljetna škola Europske mreže ideja u Splitu

0
Foto: Radio Dalmacija

Glavne teme skupa, na kojemu je i kandidat za šefa HDZ-a Andrej Plenković te tehnički premijer Tihomir Orešković, jesu ekonomska i politička sigurnosti EU-a, posebno ovim dijelom Europe kojim gravitiraju izbjeglice.
Osnovni problemi koje bi EU trebala rješavati je ponuditi bar neka rješenja na koji način se nositi sa izbjegličkom krizom, na koji način se boriti protiv terorizma, baviti se posljedicama ili rješavati uzroke. Na dnevnom redu bila je i politička sigurnost EU nakon britanskog referenduma. Na okupljanju su među ostalima i Dubravka ŠuicaIvana Maletić, Davor Ivo Stier i Marijana Petir. 

Andrej Plenković (HDZ) kazao je između ostalog kako je potrebno imati kontakt i graditi povjerenje s većinom birača. To ćemo uspjeti samo ako smo snažni i učinkoviti, rekao je. Smatra kako HDZ treba povesti prema europskom smjeru, građanski, te je naglasio kako je skup prilika za revitalizaciju Hrvatske i  povratak na prave vrijedosti. Plenkovića su podržali Maletić i Šuica. Milijan Brkić se nije htio očitovati o tome