Ljetna škola STEM 2016. za osnovnoškolce i srednjoškolce

0
Foto: Pixabay

Ljetna škola STEM 2016 je projekt koji se održava drugu godinu za redom na inicijativu pročelnika IT odjela Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, Ivice Ružića.

Škola je namijenjena osnovnoškolcima i srednjoškolcima, a u cilju upoznavanja školarce sa znanostima STEM područja, tj. matematike, fizike, elektronike i računalstva.

Početkom 2015. je pokrenuta inicijativa o ljetnoj školi koja bi sadržavala zabavno-edukativne programe za učenike osnovnih i srednjih škola. Inicijativi su se na samom početku odazvali brojni nastavnici i stručnjaci, ali i studenti bez kojih ljetna škola ne bi bila ostvarena. Nakon usvojene vizije pripremljena su tri zabavna edukativna programa iz matematike, fizike i računalstva te su i realizirana u ljeto 2015., a najveća i jedina nagrada za vrijedni rad nastavnika je bilo oduševljenje djece održanim programima.

Ove godine su pripremljeni novi programi, a prošlogodišnji su prošireni. Podijeljeni su u dvije razine potrebnog predznanja njihovih polaznika, početnički (osnovnoškolski) i napredniji (srednjoškolski). Programi će se izvoditi na adresi Kopilica 5, Sveučilišni odjel za stručne studije, a započet će 23. lipnja 2016. godine.

Planirana je i posebna svečanost otvaranja i podjele diploma, u utorak 28. lipnja u 11h kada će vrijedni polaznici primiti diplome, a koje će im ostati kao lijepa uspomena na Školu.