LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL – uživajte u Ljubuškom od 25. – 28. svibnja!

0

Ljubuški Outdoor Festival u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se povezati i revitalizirati razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta.

Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Cijeli program je na slici niže. Trčanje, paragliding i biciklizam su službena natjecanja,  dok su kajak utrke humanitarnog i revijalnog karaktera. Outdoor sajam nudi radionce: planinarenja, speleologije, sportskog penjanja, paraglidinga; a na kojem se također promoviraju drugi raznoliki outdoor sadržaji iz regije.

Koncertni program je vrlo zanimljiv – u petak nastupa PSIHOMODO POP, u subotu ŽELJKO BEBEK.  Centralno mjesto festivala – vodopad Kravica!

Festival će nizom predavanja promovirati sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju. Također, sva udruženja koja se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima na otvorenom imat će priliku prezentirati svoje aktivnosti za vrijeme trajanja festivala na vodopadu Kravica. Ova inovativna i jedinstvena manifestacija u BiH zasigurno će biti značajan poticaj za razvoj i promociju aktivnog destinacijskog turizma u ljubuškom kraju, ali i ostalim sredinama u regiji za razvoj sličnih aktivnosti.

Za sve dodatne informacije klik na ljof.ba

Vidimo se u Ljubuškom!