Lorencin ostaje ministar turizma?

0
Foto: Hina/ Daniel Kasap

Dosadašnji ministar turizma Darko Lorencin (IDS) potvrdio je da će u petak razgovarati s mandatarom Tihomirom Oreškovićem o mogućnosti da ostane na čelu tog resora i u novoj Vladi.

Gospodin Orešković me pozvao u popodnevnim satima i naći ćemo se u petak prijepodne, rekao je Lorencin za RTL ističući kako će konačnu odluku donijeti IDS: Stranka ima svoja tijela i kad dođe vrijeme za to osoba za razgovor bit će predsjednik stranke, gospodin Miletić.

Lorencin Oreškovića poznaje od ranije: Bio je na čelu velikog dijela multinacionalne kompanije u farmaceutici. S takvim iskustvom i pregledom situacije, svakako će Hrvatskoj dobro doći.

Ako ipak ne ostane na dužnosti ministra turizma, Lorencin će biti na usluzi svom nasljedniku. Napravit ćemo primopredaju gdje će sve biti lijepo posloženo od ključnih stvari poput strategije razvoja turizma, strateškog marketing plana, do popisa najakutnijih stvari koje se u ministarstvu moraju napraviti. Na njima se radi i u ovom prijelaznom razdoblju, a pogotovo u Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je samostalni subjekt i nesmetano  reklamira hrvatski turizam, zaključio je Lorencin.