‘Loro’ Oscarom nagrađenog Sorentina večeras na Bačvicama

0

Novi film Oscarom nagrađenog redatelja Paola Sorrentina prikazuje se večeras u 21:30 sati u ljetnom kinu “Bačvice” na festivalu mediteranskog filma Split.

“Loro” je još jednu vizualno impresivna karikatura talijanskog društva koja u centralni dio smješta jednog od najkorumpiranijih modernih talijanskih političara, kontroverznog Silvia Berlusconija. Glamur, razvrat, kič, droge, korupcija i zakulisne igre karakteristike su ove satiričke komedije koja donosi višeslojni portret ovog tajkuna čiji život je obilježen skandalima.

U “Zlatnim vratima” prikazuje se “Dan kad sam izgubila sjenu”, odlični sirijsko-libanonski film redateljice Soudade Kaadan za kojeg je dobila nagradu za najbolji debitantski uradak na filmskom festivalu u Veneciji.

Današnje “Ješke” su hrvatske premijera filma “Dogovor” Filipa Lozića koji će biti prikazan na Bačvicama, a u Zlatnim vratima “U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga” redateljice Karle Lulić u kojem glume Goran Navojec, Helena Minić Matanić, grupa Let 3…

U besplatnom kinu ispred Doma mladih večeras su na rasporedu naslovi iz Grčke, BiH, Tunisa i Francuske, a u sklopu programa međunarodnog kratkog filma.