Lovćen i Split za prestiž i 7. mjesto

0
Foto: RD

Nakon tri tjedna pauze zbog završnice nacionalnih kupova i zadnjeg dvokola kvalifikacija za Svjetsko košarkaško prvenstvo, nastavlja se 2. ABA liga. Split u 19. kolu u 18 sati u Cetinju igra s Lovćenom.

Gostovanje u Cetinju nikom nije lako, pa neće biti ni nama. Čeka nas i dug put i problemi koje imamo konstantno pa ih nećemo više spominjati. Pauzu smo iskoristili da zaliječimo neke ozljede. To nam je uspjelo, ali nismo se još na treningu skupili za 5 na 5 pa ćemo se pokušati uigrati na utakmici. Marčinković ima još bolove u prstu iako fraktura ide na bolje, vrijeme radi svoje i liječi te rane. Pomogao nam je protiv Gorice, pomogao je i reprezentaciji. Nadam se da ćemo ga imati u rotaciji da osjeti dečke i da se probamo uigrati za ono što nas čeka u nastavku, rekao je trener Splita Vladimir Anzulović.

Dečki rade dobro kao i cijelu godinu. Mislim da će nam to biti dosta da se pokažemo u boljem svjetlu nego na zadnjoj utakmici s Goricom. Imamo deset igrača, svi ostali su van stroja. Osim Sparsa u Sarajevu, nitko nas nije razbio. Popuštali smo u završnicama. Cilj je da probamo. Neće nam biti lako zbog dosta duge pauze i kontinuiteta treninga. Cilj je da ostavimo dobar dojam kao i do sad te da pokušamo ispraviti greške koje smo radili. Lovćen nas je porazio na Gripama gdje smo odigrali slabu utakmicu. To je iskusna ekipa s mladim Milošem Popovićem koji prednjači u statističkim kategorijama. Dobro vođena domaćinska ekipa. I oni su propustili većinu šansi za doigravanje. Nadam se da nas čeka neizvjesna utakmica. Hladna dvorana neće biti problem. Najviše me interesira kako ćemo reagirati nakon ove malo duže pauze, zaključio je Anzulović.