Lovre Brečić zlatom u Egiptu opet oduševio!

0
Foto: taekwondo klub Marjan

Član taekwondo kluba Marjan Lovre Brečić osvojio je medalju i na trećem jakom turniru u posljednjih deset dana. U Egiptu se okitio zlatom!

Brečić (na fotografiji s trenerom Markom Novakom) je u kategoriji do 63 kilograma na Europskom klupskom prvenstvu u Turskoj, turniru G1 kategorije, osvojio brončanu medalju. Stepenicu više popeo se na G2 turniru Turkish Open gdje su u konkurenciji bila čak 82 sportaša pa je u istom danu odradio sedam borbi.  Nakon bronce i srebra u Turskoj, Brečić je na Egipat Openu, također turniru G2 kategorije, osvojio zlato.

U prvom kolu je nadjačao Marokanca Hussama El Amranija 12:5, u drugom je bio bolji od Egipćanina Alya Youssefa 16:11, da bi mu u finalu Poljak Jaroslaw Mecmajer predao borbu. Mecmajer je prethodno svladao prvog nositelja i drugog na svjetskoj ljestvici, Tunižanina Ouahida Brikija.

Brečić je tako tursko-egipatsku turneju završio s 35.6 osvojenih bodova, pa će preskočiti Brikija na drugom mjestu svjetske ljestvice, iza neprikosnovenog vladara ove kategorije, Marokanca s belgijskom putovnicom Jaouada Achaba.