Lučka biciklijada u školskom dvorištu OŠ Lučac

0
Foto: PR

Lučka biciklijada održat će se u školskom dvorištu OŠ Lučac (Omiška 27, Split) u vremenu od 9 do 13 h. Na biciklijadi će sudjelovati oko 50 natjecatelja – učenika nižih razreda OŠ Lučac te oko 20 volontera OŠ Lučac i Volonterskog centra Split. Lučku biciklijadu koju organizira Osnovna škola Lučac u suradnji sa Zakladom „Kajo Dadić“ i Volonterskim centrom Udruge „MI“ – Split.

Glavni cilj biciklijade je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, kao i promocija zdravog življenja (uz boravak na svježem zraku i vožnju bicikla) te volonterstva i filantropije. Naime, natjecatelji će otkupiti svoj startni broj te na taj način podržati humanitarnu notu biciklijade – sredstva prikupljena donacijama biciklista i posjetitelja namijenjena su Županijskoj udruzi slijepih Split. Predstavnici ŽUSS također će prisustvovati događanju te informirati djecu i okupljene građane o brizi za slijepe i slabovidne osobe u prometu, a posebno o nužnosti korištenja zvonca na biciklu.

Građani se pozivaju da dođu na biciklijadu, navijaju za svoje favorite te ostave donaciju za Županijsku udrugu slijepih Split.

OŠ Lučac dobitnica je nagrade „Otisak srca“ za volontersku inicijativu djece u osnovnoj školi. Događanje financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.