Luda splitsko-sportska noć na rivi: Proslavite 15. rođendan Kladionice Hrvatske Lutrije

0

Kako bi na najbolji mogući način proslavili 15 godina Kladionice te kako bi zahvalili igračima što su s njima ovaj dugi niz godina, Hrvatska Lutrija poziva sve na veliku rođendansku proslavu Kladionice HL koja će se održati na splitskoj rivi, kod Marmontove ulice, u subotu 12. listopada od 17 sati.

Splitska riva postat će središtem zabave te nezaobilaznim mjestom za sve koji se vole igrati. U Ludoj splitsko-sportskoj noći Kladionice Hrvatske Lutrije tijekom četiri sata kombinirat će se sportska natjecanja (utrke na poligonu, nogometni pikado itd.), zabavni program (tombola), razne igre te glazbeni nastup splitskih estradnih zvijezda – Giuliana i Diktatora, Mucala, Zorice Kondže, Klape Filip Dević te popularnog The Beat Fleeta. Najsretnije i najspretnije natjecatelje koji se prijave na sudjelovanje u igrama čekaju vrijedne nagrade, a važno je napomenuti kako u svim igrama Hrvatske Lutrije mogu sudjelovati isključivo punoljetne osobe.

U sklopu ove jubilarne proslave, organizirano je i rekreativno natjecanje „Đir po Splitu“ – sudionici „Đira“ prolaze 15 kontrolnih točaka u užem dijelu Splita na kojima odabiru jedan od dva ponuđena smjera do sljedeće kontrolne točke. Ovisno o njihovom izboru, Đir će nastaviti dalje ili će morati stati i osvojiti utješne nagrade.

Početak „Đira po Splitu“ i ostalih sportskih natjecanja je u 17 sati, a prijave za sva natjecanja su moguće na web stranici Hrvatske Lutrije ili na rivi sat vremena prije starta.

„Kroz ‘Ludu splitsko-sportsku noć’, želimo sa svim našim vjernim igračima proslaviti rođendan Kladionice. Uspjeh Hrvatske Lutrije ne mjeri se samo kroz brojke, već kroz doprinos društvu i zajednici, a to je imperativ našeg poslovanja. Stoga, hvala svima koji su dio priče Hrvatske Lutrije i koji svojom igrom odnosno uplatama sudjeluju u izgradnji boljeg društva“ – istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa. U povodu proslave 15 godina Kladionice, Hrvatska Lutrija će donirati 45.000 kn KBC-u Split, a ovom rođendanskom gestom nastoji podsjetiti javnost na svoju ulogu ‘ruke podrške’ koja je već gotovo pola stoljeća usmjerena prema društvu i zajednici.

Kladionica Hrvatske Lutrije u ovom trenutku je jedina hrvatska kladionica (u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu) za razliku od preostalih 5 sudionika na tržištu koji, prema podacima Ministarstva financija, priređuju igre klađenja. Kroz svoju djelatnost Hrvatska Lutrija generira znatna financijska sredstva koja uplaćuje u Državni proračun za potrebe financiranja humanitarnih, sportskih, kulturnih i sličnih organizacija, a za ove namjene u 2018. godini izdvojeno je 92,09 milijuna kuna dok je za prvih šest mjeseci 2019. g. izdvojeno 56,9 milijuna kuna.