Makarani napravili prvi korak u obrani naslova

0
Foto: RD

Novo Vrijeme Apfel-Vrgorac 2:0 rezultat je prve utakmice finala prvenstva Hrvatske u malom nogometu pred punim tribinama dvorane u Makarskoj.

Igrat će se do tri pobjede, a serija se nastavlja već u nedjelju u 20 sati, opet u Makarskoj.

 

Da na vratima Vrgorca nije bio sjajni Marko Odža, više bi bilo golova u gostujućoj mreži nego što ima vrgoračkih jagoda u prosječnoj kutijici na splitskom Pazaru. Imao je bivši čuvar mreže Uskoka dvadesetak obrana, među kojima i 5-6 spektakularnih. Kada su svi već vidjeli loptu u mreži, a domaći navijači padali u trans, Odža ih je u trenu bacao u očaj.

U četiri je situacije i “svemoćni” Odža bio nemoćan. U 15. minuti Musinov je iz auta s desne strane dodao loptu Kazaziću koji je snažno tukao s 9-10 metara, lopta je okrznula Jurića i završila u desnim Odžinim rašljama. Minutu ranije Odža je poslao loptu pred domaći šesterac, Kazazić se okliznuo i pao, a najbolji strijelac lige Martinac primio loptu i – pogodio u lijevu stranu lica vratara Baškovića. Popularni Fićo nije mogao nastaviti utakmicu pa je na gol Novo Vrijeme Apfela, baš kao u lanjskoj seriji sa Splitom, stao Jakša Herceg. I sačuvao čistu mrežu, iako su mu Vrgorčani nekoliko puta opasno zaprijetili. Bašković je drugo poluvrijeme odgledao s povezom preko lijevog oka, nakon utakmice nam je potvrdio da je srećom sve u redu.

 U nastavku je dva puta i vratnica spasila Vrgorčane, pogađali su je Kazazić u 26. i Andrijašević nakon što je uzeo loptu Jurjeviću u 35. minuti. U međuvremenu je pobjedu Novo Vrijeme Apfela pečatirao Osredkar. Na sredini drugog poluvremena, u 31. minuti, Kazazić je prošao po lijevoj strani i ubacio prema drugoj stativi, Odža je ostao koji centimetar prekratak, a Osredkar u klizećem startu s metra ugurao loptu u gol. Dvije vratnice, dva pogotka i dvadeset obrana Odže potvrda su zaslužene pobjede domaćina na startu finalne serije. 

 Ne mogu biti zadovoljan rezultatom. Donekle me veseli što nismo igrali na nivou na kojem možemo, a ipak smo većim dijelom utakmice bili “al pari” s Novim Vremenom. Čestitke domaćinu, ali nadam se da je ovo bila tek prva petina finala. Duga je serija, nadam se da ćemo već u nedjelju uspjeti iznenaditi Makarane na njihovom terenu, rekao je nakon utakmice trener Vrgorca Pjer Malvasija.

Čestitke igračima na pravoj predstavi. Čim je nula u rubrici primljenih golova, moram biti zadovoljan, pogotovo fazom obrane. Vrgorac nije nimalo bezazlena ekipa, puno je tu rutiniranih igrača. Jelavić je vrhunski realizator, Martinac je dvije godine zaredom najbolji strijelac lige. Dobro smo ih limitirali, našoj pobjedi nema nijedne zamjerke. Sav respekt i dalje Vrgorcu, svjestan sam da je serija tek počela, izjavio je trener Novo Vrijeme Apfela Teo Strunje.