Makarska: Završeni radovi u Gradskoj sportskoj dvorani

0
Foto: makarska.hr

Završetak radova u Gradskoj sportskoj dvorani danas je obilježen uz podizanje zastave Europski grad sporta, čiju prestižnu titulu Makarska nosi u 2024. godini. Nakon kraće stanke, ponovno kreću natjecanja, a prvo, Apfelovo Dvoransko nogometno prvenstvo veterana na rasporedu je već sutra.

Uz gradonačelnika Makarske Zoran Paunovića, zastavu je podignula vrhunska makarska sportašica, atletičarka Klara Andrijašević, u prisustvu članova radne skupine koji su radili na pripremi kandidature, Stjepana Zelića i Jure Pribisalića, direktora Gradskog sportskog centra Joška Kosovića i predstavnika Zajednice sportskih udruga grada Makarske.

Podsjetimo, Makarska je proglašena Europskim gradom sporta 2024. godine u kategoriji gradova do 25 000 stanovnika početkom prosinca prošle godine.

Kriteriji za dobivanje titule bili su sportska infrastruktura, programi rekreacije i sporta namijenjeni građanima svih dobi i uzrasta, poticanje na bavljenje sportom, iskustvo organizacije prestižnih međunarodnih sportskih natjecanja, organizacija natjecateljskog sporta i klubova, te financiranje sporta.

Članove Europskog udruženja ACES Europe (Europski gradovi i regije sporta), koje je u listopadu prošle godine boravilo u Makarskoj, posebno je oduševila činjenica kako je više od trećine stanovništva sportski aktivno.

Kao što sam i tada rekao, ovo je priznanje prije svega za sve građane Makarske, jer se radi o zajedničkom naporu. U Istom smjeru nastavljamo dalje, bilo da govorimo o školi šaha u školama i vrtićima ili Univerzalnoj školi sporta koja je posebno pohvaljena od strane europske komisije. Posebno sam ponosan što od ove godine Grad Makarska u cijelosti preuzima financiranje inkluzivnog programa za djecu i mlade s teškoćama, HandbALL IN, a uvodimo i novi program za umirovljenike Život u pokretu koji ćemo uskoro javno predstaviti, rekao je gradonačelnik Zoran Paunović dodavši kako Grad, nakon završetka radova na zamjeni parketa u Gradskoj sportskoj dvorani, koji su vrijedni 170.000,00 eura, nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu na Gradskom sportskom centru koja će, samo ove godine, iznositi oko milijun eura.

Stjepan Zelić najavio je skori početak radova na sanaciji pokrova i instalaciji sunčeve elektrane Gradske sportske dvorane te radovima na uređenju košarkaškog i tenis terena.