Malim kreativnim ekolozima uručene nagrade za radove u povodu Mediteranskog dana obale 2020.

0

Osnovnoškolcima s područja Splitsko-dalmatinske županije, autorima 19 najboljih literarnih i likovnih radova iz cijele Hrvatske povodom Mediteranskog dana obale 2020, danas su uručene zaslužene i prigodne nagrade, a nagrađeni radovi ukrašavaju stranice zajedničke knjige “Slike i priče morskih dubina”. Nagrade u vidu ruksaka, pohvalnica i priznanja su prisutnim učenicima na prigodnoj i dijelom online svečanosti organiziranoj na UN-ov Svjetski dan djeteta 20. studenog, uručili ravnateljica Centra PAP/RAC Željka Škaričić i pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja.

Svečanosti je prisustvovao i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je kazao kako je gotovo 200 djece, sudionika ove manifestacije iz cijele Hrvatske, postalo edukatorima i mentorima starijima koji nisu svjesni ljepota Jadranskog mora i dijela zemaljske kugle na kojoj živimo.

Naša obala sa svojim ljepotama je izazov. Ona je krhka, podložna devastacijama i narušavanjima u kojima je, nažalost, najveći faktor čovjek. Zbog toga je aplikacija “Pomorsko je dobro”, iskreno se nadamo, doprinijela očuvanju te obale. Radove ove djece sam vidio i mogu reći da oni izrazito edukativno djeluju na nas odrasle. Svaka im čast.” istaknuo je župan Boban i poručio odraslima da slušaju svoje mlade edukatore i mentore kako bi čuvali naše bogatstvo, našu obalu.