Maloljetnici opušcima izazvali požar na području Podsolarskog u ŠKŽ

0
Foto: pixabay.com

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe osumnjičene za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 6. kolovoza na području Podsolarskog, neoprezno bacili opuške od cigareta na suhu travu nakon čega je pod utjecajem vremenskih uvjeta (suha trava, vrućina, vjetar) izbio požar kojeg su pokušali gasiti u čemu nisu uspjeli. Tijekom gašenja i kasnije bijega od vatre zadobili su ogrebotine. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a izgorjelo je oko 900 m2 suhe trave i niskog raslinja.

Dvoje maloljetnika se uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu privodi pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv trećeg biti podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež.

Pozivamo sve građane da u trenutnoj situaciji dobro provjere jesu li iza sebe ostavili sigurno stanje jer i najmanji žar može izazvati požar, što je potvrdila i gore opisana situacija. Na internetskim stranicama Policijske uprave šibensko-kninske (sibensko-kninska-policija.gov.hr) svi mogu pronaći savjete kako smanjiti opasnost od nastanka požara na otvorenom: Smanjite-opasnost-od-pozara-na-otvorenom.