Mamić i Prodanović napadnuti bakljama usred Splita

0
Foto: CROPIX/Vladimir Dugandzic

Čelnik Dinama Zdravko Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović napadnuti su usred Prekršajnog suda u Splitu, gdje su se pojavili na ročištu zbog nereda u svečanoj loži na Poljudu prije dvije godine.

Danas oko 13 sati u Splitu, u Ulici Domovinskog rata, prema prvim informacijama, dvije mlađe osobe, maskirane odjećom, zapalile su pirotehnička sredstva i bacili ih. Policijski službenici su izašli na teren. Očevidom se utvrđuje nastala materijalna šteta i poduzimaju se izvidi kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, izjavila nam je glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić.

Kako doznajemo neslužbeno, kada su Mamić i Prodanović stigli na sudsko ročište, skupina maskiranih napadača su prema njima bacili baklje i dimne bombe. Mamić i Prodanović sakrili su se u zgradi suda. Jedan parkirani automobil je oštećen. Na ročištu pred sucem Stipom Rosom, Mamić je izjavio da se ne osjeća sigurno u Splitu i zatražio premještanje procesa.

Po završetku ročišta, Mamić i Prodanović su uz jaku policijsku pratnju 20-ak policajaca i nekoliko automobila otišli iz Splita.