Marin Jakoliš novi napadač Hajduka!

0
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk i Admira Wacker Mödling postigli su dogovor oko transfera 22-godišnjeg napadača Marina Jakoliša. Marin je potpisao ugovor s Bijelima do 30. lipnja 2023.

Mislim da je svima jasno koji nam je cilj, a to je dovođenje što više razvojnih i kvalitetnih mladih igrača. To smo dokazali u ovom prijelaznom roku. Marin svakako spada među te. Igrao je za mladu reprezentaciju na prošlom Euru gdje je bio standardni član prvih 11. Smatram da u Hajduku može još dodatno napredovati. Izuzetno nam je drago da je igrač prihvatio mogućnost dolaska čim se otvorila opcija. Važno nam je da dolaze motivirani igrači koji u Hajduku vide veliku perspektivu za daljnjim napretkom, izjavio je za klupske stranice sportski dorektor Hajduka Saša Bjelanović.

Naš trener Burić Jakoliša jako dobro poznaje, što je bila još jedna olakotna okolnost. Ovime smo dobili širinu u napadačkom dijelu momčadi jer je riječ o polivalentnom igraču koji može pokriti više pozicija. Potpisom na četiri godine Klub pokazuje ideju i namjeru da razmišljamo o budućnosti. Svih pet mladih igrača, Posaveca, Simića, Čolinu, Dolčeka i sad na koncu Jakoliša, potpisali smo na isto razdoblje, dodao je Bjelanović.

Marin Jakoliš karijeru je započeo u Šibeniku, a već sa 16 godina preselio je s bratom Antoniom u redove belgijskog prvoligaša Mouscrona. Neko vrijeme proveo je na posudbi u Virtonu, a zatim je 2016. godine potpisao za belgijski Roeselare. U ljeto 2017. godine potpisuje za austrijsku Admiru Wacker gdje je uspješno surađivao s Damirom Burićem.

Presretan sam. San svakog djeteta koje se rodi u Dalmaciji je zaigrati jednog dana za Hajduk. Meni se taj san ostvario i teško mi je riječima opisati kako se trenutno osjećam. Drago mi je što ću ponovno surađivati s trenerom Burićem. Ne postoji igrač koji će nešto loše reći o njemu, njegov pristup prema igračima i treninzima je fantastičan i zaista se veselim ponovnom radu s njim. Došao sam u klub koji gradi priču na mladim perspektivnim igračima. Posaveca i Nejašmića poznajem iz mlade reprezentacije. Nadam se da ću se brzo uklopiti. Dat ću sve od sebe da pomognem u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva, prve su riječi Marina Jakoliša nakon potpisa ugovora s Hajdukom.