Marinić Kragić među uhićenima ?

0

Četiri mladića od kojih najstariji ima 25 godina, najmlađi 19, a dvojica po 23 godine, završila su na mjesec dana u Istražnom zatvoru zbog sumnje u izazivanje nereda 17. lipnja na nogometnoj utakmici Hrvatske i Češke u St. Etienneu u Francuskoj.

Kako neslužbeno doznajemo, najstariji od osumnjičenih je profesionalni vaterpolist koji je ove sezone igrao u Italiji, a svojevremeno je nastupao za mlade hrvatske reprezentacije.

“Takvi i slični istupi nisu primjereni i nikako ne možemo podržati tako nešto. Mi imamo neslužbenu informaciju da se radi o Jerku Mariniću Kragiću ali kako on nije na širem spisku reprezentacije i ne igra u Hrvatskoj mi nemamo nikakvih utjecaja ni mogućnosti da pratimo te igrače”, kazao je za Radio Dalmaciju glavni tajnik HVS-a Renato Živković.

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić komentirao nam je neslužbene informacije da je među uhićenima zbog nereda u Francuskoj i splitski sportaš, profesionalni vaterpolist koji igra u Italiji: Imamo informaciju da se radi o jednom vrhunskom sportašu ali to još moramo utvrditi do kraja, tako da još ne bih izlazio u javnost s tim.