Marjan pun parkiranih automobila

0
Foto: RD

Posebnu regulaciju prometa koja vrijedi za ovaj vikend mnogi su iskoristili kako bi svoja vozila parkirali na Marjanu, iako je to zabranjeno jer se radi o zaštićenom području.

Podsjetimo, zbog radova redovnog održavanja, tunel Marjan je zatvoren ovaj vikend, pa se promet odvija cestom oko Marjana.

Najljepšu šetnicu grada Splita mnogi su iskoristili kako bi u Park šumu došli automobilima i tamo parkirali, što nije dopušteno.

Policija je zaprimila prijavu i proslijedila na postupanje Prometnom redarstvu.

Predsjednik Društva Marjan i gradski vijećnik Srđan Marinić kazao nam je kako je bila potrebna bolja priprema, jer se moglo očekivati da se neće poštivati zabrana parkiranja, pogotovo što još traje sezona kupanja pa su pojedinci to iskoristili da se parkiraju po cijeloj dužini ceste. Tako da je jučer ujutro bila stvarno jedna kritična situacija na Benama gdje je bilo preko 40 automobila. Međutim onda su došli iz Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan v.d. ravnatelja i čuvar prirode i to se brzo očistilo, ali onda su se počeli parkirati uz cestu. Policija kaže – to je promet u mirovanju, zaduženo je Prometno redarstvo. Prometno redarstvo kaže – to će čuvari prirode. Usudio bih se reći da je Javna ustanova bila nespremna i idući put ne smije ovako biti, morat će se to puno bolje organizirati i to u suradnji s policijom, koja će morati pomoći u tome, pogotovo ako se parkiraju sa strane ili stanu čak jednim dijelom na cestu. To je ometanje prometa, a na to onda policija mora biti spremna reagirati, kazao nam je Marinić.

Marinić kaže kako se sada otvorio još jedan problem. To je funkcioniranje čuvara prirode unutar Javne ustanove . jednostavno nismo zadovoljni s njihovim funkcioniranjem. Oni moraju naplaćivati kazne, ali ih ne naplaćuju. Treba vidjeti zašto, kazao je za Radio Dalmaciju Srđan Marinić.

Mi smo jasno poslali svim medijima i građanima da je dopušteno samo prometovanje te zabranjeno ikakvo zaustavljanje ili parkiranje vozila unutar park šume. Jedan je naš zaposlenik, čuvar prirode, to regulirao jučer, a danas smo na ispomoć poslali još zaposlenika da pomognu zbog parkiranih vozila, kazao je za Radio Dalmaciju v.d. ravnatelja Javne ustanove park šume Marjan Stipe Mušura.

Mušura nam je rekao da kazne nisu naplaćivali zbog tehničkih problema. U proceduri smo ishođenja svih tehničkih detalja za naplaćivanje kazni. To je određena procedura koja treba biti zadovoljena tako da će se sada krenuti s tim ubuduće. Čisto zbog tehničkih razloga nisu se pisale kazne. za to se trebaju obaviti pripremne radnje, a zakonsku podlogu za naplatu kazni imamo, rekao je Mušura.

Dodajmo da su radovi u tunelu završeni ranije, pa je promet tunelom pušten već oko 17 sati u nedjelju.