Mate Pavić opet na prvom mjestu ATP ljestvice za igru parova

0
Foto: HTS

Mate Pavić je nakon tri godine opet na prvom mjestu ATP ljestvice za igru parova. Nakon osvajanja Miami Opena u paru s Nikolom Mektićem preskočio je Kolumbijce Faraha i Cabala. Mektić je s petog došao na četvrto mjesto ispred Brazilca Soaresa. Ivan Dodig je ostao 9., Franko Škugor je pao za jedno mjesto i sad je 32.


U pojedinačnoj su konkurenciji Đoković, Medvedev i Nadal zadržali prva tri mjesta. Federer je pao sa 6. na 7., iza Zvereva. Poljak Hurkacz je osvajanjem Miami Opena napredovao za 21 mjesto i sad je 16. tenisač svijeta. Borna Ćorić je pao s 24. na 27., Marin Čilić napredovao s 45. na 43., a Ivo Karlović sa 172. na 168. mjesto.

Barty, Osaka, Halep, Kenin i Svitolina drže prvih pet mjesta na WTA ljestvici. Andreescu je skočila s 9. na 6., Sabalenka s 8. na 7., Serena Williams je pala sa 7. na 8., a Karolina Pliškova sa 6. na 9. mjesto. Bertens je na desetom preskočila Kvitovu.

Petra Martić je ostala 21., Donna Vekić 29., a Ana Konjuh je skočila za čak 98 mjesta i sad je 240. Na ljestvici za igru parova Darija Jurak pala je s 27. na 30. mjesto.