Matea Jelić plasirala se na OI u Tokyu

0
Foto: RD

Članica splitskog Marjana Matea Jelić plasirala se na olimpijske igre u Tokyu sljedeće godine.

Epilog je to nevjerojatnog rezultata Matee na finalnom grand prixu u Moskvi na kojem je pravo nastupa imalo samo 16 najboljih u svakoj olimpijskoj kategoriji.

Matea je u kategoriji do 67 kilograma osvojila srebrno odličje i velikih 48 bodova s kojima je skočila na treće mjesto olimpijske rang liste.

U prvom kolu slavila je u posljednjoj sekundi protiv neugodne Kazahstanke Tursunkulove 10:8, u četvrtfinalu je pobijedila trostruku prvakinju Europe Lauren Wiliams na zlatni bod 34:32 dok je u polufinalu bila bolja bodom razlike 8:7 protiv Francuskinje Magde Wiet Henin, osvajačice tri europske i jedne svjetske medalje.

U finalu je u neizvjesnoj borbi Matea izgubila 14:15 od Ruth Gbagbi, svjetske prvakinje i brončane sa olimpijskih igara iz Rija 2016.

Dramatična je situacija kod Tonija Kanaeta koji se unatoč svim problemima posljednjih godinu dana uspio probiti na šesto mjesto olimpijske rang liste i trenutno je jednom nogom na olimpijskim igrama, ali mora čekati rasplet finalnog grand slama u Kini u Wuxiju jer će najbolji sa grand slama iz posljednje tri godine izboriti mjesto na olimpijskim igrama.