Međunarodni dan obitelji i predstava “Ča je bilo tega više ni”

0

Povodom Međunarodnog dana obitelji organizacije s područja Splitsko-dalmatinske županije pripremaju priredbu „Ča je bilo tega više ni“  koja će se održati u srijedu, 15. svibnja 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa, Split.

U programu sudjeluju domovi za starije i nemoćne osobe: Split (Zenta i Vukovarska)  i Lovret, COO Juraj Bonači Split i Sinj, COO Slava Raškaj Split, Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez Vrlika, Udruga „MI“ Split – Centar Zlatno doba, Hrvatsko Nadzemlje, Galerija Sikirica u Sinju i KUD Milana Begovića Vrlika.

Ovo je treća godina kako se provodi projekt zajedničkog obilježavanja Međunarodnog dana obitelji. Naglasak je na međusobnoj suradnji brojnih ustanova i udruga s područja cijele Županije splitsko-dalmatinske koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama te osobama starije životne dobi. U njihovoj suradnji višestruki su benefiti, a radost koju nosi ovaj projekt drži na okupu sve uključene.

Ovogodišnja je priredba posvećena brojnim velikim umjetnicima koji su obilježili posljednjih pola stoljeća života ljudi ovog podneblja… Miljenko Smoje, Momčilo Popadić, Boris i Dino Dvornik, Toma Bebić, Zdravka Krstulović, Josip Genda, Zdenko Runjić, Ljubo Stipišić Delmata, Mile Bibić Mosor, Oliver Dragojević, Jakša Fiamengo…

U ovogodišnjem programu sudjeluje 120 izvođača koje je pripremalo čak 30 kreativnih voditelja, učitelja, asistenata i radnih terapeuta iz ustanova i udruga iz Splita, Sinja i Vrlike.

Ova jedinstvena fešta organizira se pod patronatom Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, a u okrilju Nadbiskupskog sjemeništa.

Ulaz je slobodan za sve koji žele podijeliti iskrenu emociju i prisjetiti se kroz pjesmu, ples i glumu velikana koji su nas napustili.