Međunarodni reli električnih vozila prvi put u Splitu

0

Četvrti Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017., međunarodni reli električnih vozila, u ponedjeljak prvi put gostuje u Splitu. Sudjeluje preko 60 ekipa iz cijelog svijeta.

Sudionici relija okupit će se u 15.15 u hotelu Katarina u Dugopolju gdje je upriličeno druženje za medije i posjetitelje. Brzinska utrka održat će se u 16.45 u Poljudu. Splićani će izložena vozila moći razgledati od 18.30 do 20 sati na parkiralištu Lučke kapetanije.

Atraktivna električna vozila u Hrvatskoj će provesti 8 dana. Ruta duga 1300 km kroz predivne krajolike vodi preko 5 otoka i 6 nacionalnih parkova uz mnoštvo atrakcija, na ruti koja je i službena „Zelena električna magistrala”.

Poreč, Rovinj, Hum, Kringa, Beram, Vodnjan, Pula, Brijuni, Opatija, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenica, Zadar (Pozdrav Suncu i Morske orgulje), Šibenik, Krka, Vransko Jezero, Split, Imotski, Smiljan, Plitvička Jezera i Zagreb neke su od zaustavnih točaka ovogodišnjeg relija, a vlasnici vozila, sve odreda stranci, uživat će u adrenalinskim utrkama na čak tri lokacije, Mali Lošinj, Split i Zagreb.

Jedinstveni premium turistički proizvod, ne samo u Hrvatskoj nego na svijetu, s električnim jurilicama na kojem sudjeluju trenutno najbrži automobili na svijetu poput Tesla P100D modela, obilaze neke od najatraktivnijih lokacija diljem Lijepe Naše. Nakon Splita, reli nastavlja svoju rutu Hrvatskom prema Zagrebu.

Mnogi svjetski mediji, poput LA Timesa, proglasili su Nikola Tesla EV Rally “najljepšim i najtišim” relijem na svijetu.