Ministar Božinović na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone

0
Foto: PU Zadarska

Ministarstvo unutarnjih poslova će i ove godine poduzimati sve potrebne mjere i radnje s ciljem podizanja opće razine sigurnosti za vrijeme turističke sezone.

Upravo radi očuvanja položaja Republike Hrvatske na međunarodnom tržištu kao sigurne i privlačne turističke zemlje, već četvrtu godinu zaredom u Policijskoj upravi zadarskoj je u ponedjeljak 14. lipnja, otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021.

Na otvorenju Stožera, koji će kao operativna centrala tijekom ljetnih mjeseci provoditi aktivnosti kako bi se na područjima uz obalu, ali i cijele zemlje održalo povoljno stanje kriminaliteta i spriječilo ugrožavanje opće sigurnosti ljudi i imovine, prisustvovao je i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović.

Zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša tijekom prezentiranja rada Stožera istaknuo je: „Prošle godine smo na ispomoć u policijske uprave na moru uputili 52 policijska službenika, ove godine je dogovorena ispomoć od 168 policijskih službenika od kojih je najveći dio policijskih službenika temeljne policije, zatim prometne, granične i jedan dio kriminalističke policije. Što se tiče ispomoći u tehnici, policijske uprave na moru dobivaju 32 vozila i 23 motocikla. Još uvijek to nije na razini 2019. godine, ali ako sezona bude dobra, a mi se tome svi nadamo, u policijske uprave na moru biti će upućena dodatna ispomoć“, kazao je zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Ministar Božinović sve viđeno i prezentirano podcrtao je riječima: „I ove godine željeli smo poslati poruku kako Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s ostalim ministarstvima, prije svega s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvom turizma čini sve kako bi ova turistička sezona koja je na neki način već počela, protekla sigurno za sve naše ljude i za sve naše goste“.

Osvrnuvši se na prezentaciju zamjenika glavnog ravnatelja, Željka Prše kazao je kako kada govorimo o sigurnosnim prijetnjama i izazovima, isti se ne mogu suziti samo na pitanja dinamike stope kriminaliteta ili stope prometnih nesreća, već se taj pojam bitno širi, a naročito u vrijeme epidemije kada nam je javno-zdravstvena sigurnost najvažnija.

Ulažemo velike napore, zajedno sa zdravstvenim sustavom, sa sustavom civilne zaštite, s policijskim sustavom i s turističkim zajednicama kako bi ove godine svi zapravo bili na razini zadaće i produžili sezonu koliko god će to biti moguće. Zajednička suradnja je u protekle četiri godine pokazala svoju punu opravdanost i nastavljamo tim smjerom. Veliko mi je zadovoljstvo predstavnike lokalnih i županijskih vlasti i naše partnerske službe te druga ministarstva upoznati sa svime onime na čemu prije svega naši građani, ali i naši gosti mogu računati kada je u pitanju usluga Ministarstva unutarnjih poslova“, zaključio je ministar Božinović na današnjem otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone.