Ministar Butković: Moguće poništenje natječaja o koncesiji za Zlatni rat

0
Foto: otok-brac.hr

Ministar prometa Oleg Butković izjavio je da je njegovo ministarstvo već zatražilo svu dokumentaciju od Splitsko-dalmatinske županije da se utvrdi pravovaljanost i zakonitost postupka i odluke o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatnog rata u Bolu na Braču.

Nakon što je premijer Andrej Plenković naložio u srijedu Ministarstvu  prometa  žurnu provedbu upravnog nadzora nad dodjelom koncesije za Zlatni rat, koju je Županijska skupština na idućih 15 godina dodijelila zagrebačkoj tvrtki Sport B d.o.o., Butković je novinarima pred Banskim dvorima rekao kako bi  Ministarstvo to sigurno napravilo i da im premijer nije to naložio.

Žalbeni postupak će se sigurno dogoditi. Ministarstvo je jučer zatražilo svu dokumentaciju od županije  da se utvrdi pravovaljanost i zakonitost postupka i odluke o dodjeli koncesije tako da, kada to pogledaju drugi ljudi u ministarstvu, vidjet ćemo kako stvari stoje. To će biti vrlo brzo, već idućega tjedna, kazao je Butković.

Butković nije novinarima želio reći svoje osobno mišljenje o tom slučaju već je napomenuo da postupak dodjele koncesije “mora imati neku svoju zakonitost”. Vjerujem da je županija, odnosno županijski Odjel za pomorstvo, proveo postupak zakonito. Ako nije, morat će se poništiti.

Na pitanje je li moguće poništenje odluke o dodjeli koncesije odgovorio je kako je sve moguće. Rezultat toga može biti da se potvrdi odluka, može se poništiti natječaj ili se može poništiti odluka o dodjeli koncesije i vratiti na ponovno postupanje, pojasnio je Butković.