Ministar Butković u Podstrani: Kreće se u projektiranje brze ceste Split-Omiš

0
Foto: CROPIX/Tom Dubravec

Ministar prometa u tehničkoj Vladi Oleg Butković, tijekom radnog posjeta Podstrani kraj Splita, s načelnikom Mladenom Bartulovićem i županom Zlatkom Ževrnjom razgovarao je o cestovnoj i prometnoj problematici na području Općine Podstrana.

Upoznati smo s problemom prometa ovdje na državnoj cesti D8 u Podstrani i na čitavoj ovoj dionici i u tom smislu Hrvatske ceste koje su tu nadležne su pripremile neke projekte zajedno s Općinom i sa Županijom, rješavanja nekih crnih točaka na samoj dionici državne ceste D8. Evo raspisan je i natječaj za četiri raskrižja koja su u proceduri, razgovarali smo i o izgradnji nogostupa, ti se projekti pripremaju, rekao je ministar Butković.

Na sastanku je bilo riječi i o brzoj cesti Split-Omiš.

Gotova će biti studija utjecaja na okoliš i kreće se u projektiranje čitave te dionice. Razgovarali smo i o projektima na pomorskom dobru, uređenju lučke infrastrukture, luke otvorene za javni promet. Postoje tu dobri projekti, postoje sredstva u Ministarstvu i naravno da su ne samo općini Podstrana nego i drugim općinama i gradovima otvorena vrata da se u postupku kandidiranja jave i apliciraju za dobivanje određenih sredstava.

Butković je rekao da zbog dvije podnesene žalbe, nije u opasnosti projekt izgradnje Pelješkog mosta.

Došle su dvije žalbe koliko čujem. Državna komisija će vjerujem brzo reagirati, ona to i mora jer ovdje se radi o prioritetnom projektu. Po onome što ja sada vidim neće biti nikakvih problema. Natječaj ide svojim tijekom, rekao je u Podstrani ministar Oleg Butković.