Ministar Kliman obišao turističke investicije u najjužnijoj županiji

0
Foto: PR

Ministar turizma Anton Kliman danas je boravio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje se susreo sa županom Nikolom Dobroslavićem, predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislavom Bobanom te s predstavnicima turističkog gospodarstva županije s kojima je razgovarao o trenutnim projektima i investicijama u turistički sektor te budućem razvoju turizma u županiji.

Na sastanku se osim o trenutnim trendovima u turizmu razgovaralo i o otvorenju kongresnog centra u Dubrovniku, otvaranju novih i produživanju postojećih zračnih linija te razvoju destinacijskog menadžmenta i poreznim stopama u turizmu. U ovom trenutku je u procesu i realizacija velike investicije u zračnu luku, čime se očekuje povećanje letova.

Ministar Kliman naglasio je kako se u Hrvatskoj dnevno ostvari oko 500 tisuća noćenja, od čega 40.000 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te nadodao: Dubrovnik je najprepoznatljiviji brend hrvatskog turizma, no potreban je i daljnji razvoj, a država tu treba pomoći. Mi sudjelujemo u poticanju projekata i u sinergiji sa svim razinama vlasti ćemo riješiti izazove koji su pred nama.

Doznali smo da je ministar pripremio prijedlog da se 2018. godine PDV u turizmu smanji, razgovarali smo i o kongresnom centru kao projektu županije koji ministarstvo podržava i financijski pomaže. Također, Ministarstvo podržava potrebu da za gospodarenje otpadom trebamo jasno rješenje. Razgovaralo se i o problemu ACI marine u Slanom. Utvrdili smo da je krivica za neotvaranje marine u dogovorenom roku na ACI-ju koji nije ispoštovao ugovorene obveze prema Općini Dubrovačko primorje. Ministar je obećao da će s ministrom prometa pokušati riješiti problem tako da ACI ispoštuje svoje obveze ili će ministarstvo samo naći rješenje, izjavio je župan Dobroslavić nakon sastanka.